Стари кампании :: София

София

НДСВ залага в столицата на икономиста Владимир Каролев

Размер на шрифта: a |a |a|

София

Вичко за кампанията на Владо четете на karolev.com

Владимир Асенов Каролев е роден на 31 юли 1961 г. във Варна. Живее в София от 1966 г. Завършил е 35-а гимназия в София.
Първото си висше образование получава във ВИИ „Карл Маркс” през 1986 г. с две специалности – Международни икономически отношениия и Икономическа журналистика. През 1993 г. завършва магистратура по бизнес администрация в University of Alberta, Едмънтън - Канада. Владимир Каролев е сертифициран финансов анализатор на американския CFA Institute. В момента  подготвя защита на  магистратура по икономика на недвижимите имоти в University of Reading  – Великобритания.

Повече от 20 години Владимир Каролев е преподавател по икономика и финанси. През периода 1987 – 91 г. е хоноруван асистент в катедра „Международни икономически отношения” на ВИИ „Карл Маркс” – София. От 1992 г. до 1993 г. Владимир Каролев е гостуващ  преподавател в бакалавърската програма по бизнес администрация в канадския University of Alberta. От 2000 г. до 2010 г. е преподавател по управление на инвестициите в магистърската програма по бизнес администрация в българския клон на американския Сity University of Seattle.

Владимир Каролев е финансист, анализатор, мениджър и консултант, председател на Консултативния съвет по икономика и финанси на НДСВ. Известен е с модерните си либерални и десноцентристки възгледи за икономиката и политиката. Още в първите издания на Българския Великден, чийто учредител е, Каролев е изключително активен срещу корупционните практики в кабината Костов. Остро се противопоставя на политическата корупция, въведена от кабинета Виденов и прилагана от кабинета Костов, чрез т. нар. работническо-мениджърска приватизация. По-късно НДСВ преустанови тези корупционни практики.

Като общински съветник два мандата от НДСВ Владимир Каролев е добре познат, не само на софиянци, с острите си, открити и принципни позиции по важни обществени въпроси. Той е в основата на идеята да се забрани на общинските съветници и техните роднини да участват в управлението на общински фирми. Тази идея е законодателно осъществена през 2003 г. с промени, внесени от НДСВ.
 
Владимир Каролев е човекът, който още през 2003 г. извади на бял свят скандалните практики за замени на общински имоти на принципа кон за кокошка. Заради безкомпромисната му позиция заменките бяха законодателно спрени. Така всъщност се ограничиха щетите върху общината и софийските данъкоплатци.
 
Той предложи още през 2004 г. да се въведе система за контрол с джи пи ес на транспортните средства на фирмите за чистота, за да се спестят отново пари на данъкоплатците и да се отчита точно и обективно колко струва извозването на софийските отпадъци. Системата е въведена частично в края на краищата, макар и с нежелание от страна на ГЕРБ.

Владимир Каролев е основател и управляващ съдружник на Балканска консултантска компания ООД (БКК ООД), компания с фокус макро икономически и отраслеви анализи и прогнози, проектно финансиране и инвестиционно банкиране и развитие на капиталови пазари.

Каролев е управлявал ЕСМ – български пост приватизационен фонд, инвестиционно дружество с 40 милиона долара капитал с основен инвеститор Европейската банка за възстановяване и развитие. През периода 1993 г. - 1997 г. Владимир Каролев е последователно старши консултант, мениджър, старши мениджър и директор във Вашингтонския и Софийския офис на световно известната консултантска фирма KPMG Barents Group LLC. Работил е по инвестиционни проекти в 17 страни от Централна и Източна Европа и Азия.

Владимир Каролев е участвал като специален гост-лектор на повече от 30 международни инвестиционни конференции по света – в Лондон, Вашингтон, Москва, Париж, Атина и др. Автор е на повече от 1700 публикации в България, САЩ, Англия, Сърбия, Украйна, Канада и др.

Кандидатът за кмет на НДСВ е женен, с две деца - Александър и Виктория.

В свободното си време Каролев може да бъде забелязан там, където има условия за екстремни спортове. В неговия спортен профил са сноуборд, мотоциклетизъм, уиндсърф, кайтсърф, таекуондо и гмуркане.

Вечер се отдава на четене предимно на професионална икономическа литература, има интерес и към психологията. Напоследък се е захванал и с интернет медии и комуникации.

Но за Владимир Каролев най-обичана си остава българската книга. Любимите му български автори са ясно класирани – на първо място е Димитър Талев, след него Емилиян Станев и Асен Манов.Сподели: facebook logo svejo logo
1 | 2 назад

Кубратово

Петър Петров - кандидат на НДСВ за кмет на Кубратово Петър Петров Веселинов е роден на 8 февруари 1975 г. в с. Кубратово. Завършил е техникум по дървообработване и вътрешна архитектура „Димитър Тошков”. Работи в мебелна фирма. Женен, с едно дете.

Кривина

Николай Симеонов е кандидатът на НДСВ за кмет на Кривина Николай Симеонов е кандидатът за кмет на Кривина от НДСВ. Той е роден на 14 юни 1974 г. Завършил е ТДВА „Димитър Тошков”. „Желая да се кандидатирам за кмет на с. Кривина, защото имам идеи и амбиции за промяна и развитие на селото. Считам, че кандидатурата ми ще...

Казичене

19.08.2011

Валентин Николов - кандидат за кмет на Казичене от НДСВ Кандидатът на НДСВ за кмет на Казичене е Валентин Борисов Николов. Той е роден на 2 ноември 1968 г. Завършил е СПТУ по металургия „Акад. И. П. Бардин”, работил е като електро шлосер в „Кремиковци”.

Бухово

Александър Георгиев кандидат кмет на НДСВ за Бухово Александър Георгиев може да управлява инициативи, да планира инициативи и да оценява професионалните качества на персонала. Тези умения както и дипломата му по икономика и финанси на промишленото предприятие от Минно геоложкия университет „Св. Иван Рилски” го правят истински...

Доброславци

Стефан Гашпаров – кандидат за кмет на село Доброславци Стефан Гашпаров е роден на 19 юли 1951 година. Завършил е ВМЕИ – подемно-транспортни, строително-пътни и минни машини. Стефан е завършил също така и мениджмънт на малки и средни фирми в УНСС. Заемал е длъжността заместник-кмет на столичния район „Илинден”,...

Негован

Снежанка Величкова – кандидат-кмет за село Негован Снежанка Младенова Величкова е родена на 12 февруари 1953 година в село Радловци, Кюстендилска област. Завършила е СПТУ „Димитър Дамов”. Управител на немска фирма „Мирел”. Дългогодишен ръководител в обувната промишленост. Омъжена, с двама сина. Член на НДСВ.

Световрачeне

Павлин Велев – кандидат-кмет за село Световрачене Павлин Велев е роден на 22 април 1981 година в София. Завършил е Професионална гимназия по туризъм в град Варна. Собственик на фирма, която развива различни дейности. С опит в политическия и обществен живот на селото. Женен, с едно дете. Член на НДСВ.

Волуяк

Йордан Йорданов – кандидат-кмет за село Волуяк Йордан Йорданов е роден на 5 февруари 1977 година в град София. Завършил е СПТУ по туризъм „Алеко Константинов”. Професия – кулинар. Успешно развива семеен бизнес заедно с родителите си. Женен с две деца. Член на НДСВ.

Мрамор

Кирил Марков – кандидат-кмет за село Мрамор Кирил Марков е роден на 17 юни 1969 година в град София. Завършил е СПТУ „Н. Ботушев” с преквалификация – строителен техникум „Христо Ботев”. Има собствен строителен бизнес. Владее руски, немски и сърбо-хърватски. Женен с две деца.

1 | 2 назад
ALDE    European Parliament ELDR