Избори 2009 :: Парламентарни избори '09

Симеон Сакскобургготски: Подавам оставка, поемам отговорността

Размер на шрифта: a |a |a|

06.07.2009

Симеон Сакскобургготски: Подавам оставка, поемам отговорността

На Родината може да се служи под много форми

Логично е аз да си подам оставката като лидер на НДСВ. Поемам отговорността. Това каза на пресконференция в централата на НДСВ днес лидерът на партията Симеон Сакскобургготски по повод слабите резултати на парламентарните избори.

Може да се служи на Родината по много начини и под много форми, каза още Сакскобургготски. Според него в политиката и в една демокрация резултатите трябва да се гледат по един уравновесен и позитивен начин. Всеки трябва да направи известна интроспекция, за да установи причината за тези определено неблагоприятни резултати за нашето движение, добави той. И продължи: дълбоката опозиция не е нещо неприемливо, ако има желание да се продължат идеите, в които вярваме... В политиката трябва да има нови физиономии и не трябва да се персонализира, защото екипността е най-силното. Властта за мен не е била самоцел, подчерта Сакскобургготски. Лидерът на НДСВ посочи също, че осемте години на НДСВ в управлението и желанието на хората за нещо ново и динамично определят успеха на ГЕРБ и не пропусна да поздрави победителите на изборите и да им пожелае успех.

Пожеланието на Симеон Сакскобургготски към следващото управление е да има приемственост за всички, които са в управлението и най-вече за министрите. Това би дало сигнал за стабилност и демократичност, коментира той.

Мисля, че изгубих 50 години в изгнание, благодарение на един фалшифициран референдум и когато 2/3 от живота ми е минал в изгнание, едва ли би ми минало въобще през ума да не остана там, където съм се родил, още повече, че се чувствам все по-добре. Семейството, както знаете, съм го оставил на втори план именно защото имам други приоритети като родината, отговори лидерът на НДСВ на въпрос от медиите дали няма намерение да се върне в Испания.

Симеон Сакскобургготски благодари на всички, които положиха усилия в предизборната кампания на НДСВ – от симпатизанти и членове, през координатори и министри, до ръководството и членовете на Централния предизборен щаб на НДСВ.


Сподели: facebook logo svejo logo
ALDE    European Parliament ELDR